به گزارش همشهری و به نقل از سی نت، تحقیقات پیشین نیز نشانگر آن بود که الماس میتواند در باران و طوفان تگرگی که در سیارات عظیمالجثه یخی و گازی از جمله سیاره زحل رخ میدهد، به میزان فراوانی یافت شود.
محققانی از آلمان، فرانسه و آمریکا در تحقیق اخیر خود از مواد شیمیایی مشابه ماده شیمیایی موجود در جو سیارات عظیمالجثه یخی، در تحقیقات جدید خود استفاده کردهاند. این ماده اسرار آمیز چندان عجیب و غریب نیست. این ماده نوعی پلاستیک پت (پلی اتیلن ترفنات) است که معمولا در ساخت بطریهایی به کار میرود که شما میتوانید اغلب آن را از فروشگاهها تهیه کنید.
البته در این آزمایش اخیر به ترکیب شیمیایی ماده پلاستیکی، مقادیری از اکسیژن اضافه شده است، در آزمایشات قبلی اکسیژن به ترکیب شیمیایی ماده پلاستیکی اضافه نمیشد. محققان از پلاستیک بهعنوان پایهای برای نشان دادن فعل و انفعلات شیمیایی در اتمسفر یک کره غولآسای یخی استفاده کردند و سپس برای شبیهسازی فشارهای جوی موجود در چنین سیاراتی به پلاستیک نور لیزر تاباندند تا ببینند چه اتفاقی میافتد.
دومینیک کراوس، فیزیکدان و استاد دانشگاه روستوک آلمان در باره این آزمایش میگوید: اثر افزودن اکسیژن به مواد شیمیایی تشکیل دهنده پلاستیک، تسریع در شکافتن کربن و هیدروژن و در نتیجه ایجاد شرایطی مساعد برای تشکیل نانوالماس بود. این به آن معناست که اتمهای کربن در اثر افزودن اکسیژن راحت تر با هم ترکیب شده و میتوانند باعث تشکیل الماس شوند.
- بیشتر بخوانید:
تصاویری از سیاره مشتری که تاکنون ندیدهاید | شاهکار مشترک مدارگرد جونو و یک مهندس نرمافزار
به عبارت دیگر، محیط واقعی سیارات غول پیکر گازی یخی اکسیژن بیشتری دارد و اکسیژن بیشتر به معنای الماس بیشتر است.
دانشمندان میگویند: الماسهای تولید شده در شرایط مشابه وضعیت جوی نپتون یا اورانوس میتوانند میلیونها قیراط وزن داشته باشند. رکورد وزن یک الماس روی زمین کمی بیش از ۳۱۰۰ قیراط است. بنابر فرضیه دانشمندان حتی ممکن است یک لایه الماس ضخیم در جایی بالای هسته سیارات وجود داشته باشد.
نظر شما